Het orgel is het eerste muziekinstrument waar ik diep van onder de indruk ben geraakt. Die vroege liefde is gebleven, onderdeel geworden van een verder verruimde horizon met waardering voor vele instrumentenfamilies. De kleurrijkdom, de onuitputtelijke lange adem, de volle bas, van fluisterend zacht tot machtig bulderend, het orgel kan alles.

Mijn belangstelling geldt zowel de muzikale potentie als de technische aspecten. Die combinatie, muziek en techniek, heeft mijn loopbaan bepaald. Van technicus (1968-) tot hoofd van de muziekafdeling (1988-2005) bij de Wereldomroep. Tussen de projecten die door mijn afdeling zijn gerealiseerd, vaak in de vorm van cd-uitgaven, nemen die met orgel een belangrijke plaats in met de uitgave van het complete oeuvre voor toetsinstrumenten van Sweelinck als hoogtepunt. 

Na mijn vertrek bij de Wereldomroep ben ik actief geweest bij het opzetten van een radiostation voor klassieke muziek in Georgië, op uitnodiging van de toenmalige Nederlandse First Lady, Sandra E. Roelofs. Sinds 1976 ben ik medewerker van het muziektijdschrift ‘LUISTER’ waar ik o.m. orgel-cd-recensies voor schrijf.

Bij Stichting Voor de Wind wil ik graag een bijdrage leveren aan het opheffen van het isolement waarin het orgel zich bevindt. Het orgel kan alles, dus ook schitteren in ongebruikelijke combinaties met andere kunstvormen. Het orgel samen met film, als begeleider van dans, theater, acrobatiek, mime, lichtshows of het orgel als operaorkest.